WebapplicatieWebsite

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe huurwoningen die voldoen aan jouw woonwensen.

Het aantrekken van meer woningzoekenden en verhuurders en de optimalisatie van inschrijfproces.

Over StadHuis Breda

StadHuis Breda bemiddelt voor huurders en verhuurders over woningen in Breda op een persoonlijke en professionele manier. Ze doen er alles aan om de leukste kamers, studio's, appartementen en eengezinswoningen te vinden.

Het doel

Een belangrijk doel van StadHuis Breda is het aantrekken van meer verhuurders zodat zij hun woningaanbod kunnen vergroten en daarmee nog meer mensen kunnen helpen met het vinden van de woning van hun dromen.

Het probleem

Het gehele proces van het matchen van de juiste huurder aan de juiste verhuurder neemt dermate veel tijd in beslag dat er weinig tijd over blijft om actief op zoek te gaan naar nieuwe verhuurders waarmee zij hun woningaanbod kunnen uitbreiden.

De oplossing

Als oplossing hebben we een strategie bedacht waarmee StadHuis Breda zowel meer huurders als verhuurders aantrekt en tijd bespaart op het bemiddelingsproces. De oplossing bestond uit de ontwikkeling van twee producten die aan elkaar gekoppeld zijn:

1. Het ontwerpen en ontwikkelen van een nieuwe website die bestaat uit een aparte omgeving voor huurders en verhuurders. Zo is de website voor beide doelgroepen geoptimaliseerd en kan StadHuis Breda de doelgroep gericht helpen.

2. Een webapplicatie waarmee (potentiële) huurders, verhuurders en medewerkers van StadHuis Breda in verschillende fasen van het bemiddelingsproces de juiste data kunnen inzien en alle data op één plek is opgeslagen.

Belangrijkste functionaliteiten

Icoon 1.

Een beheeromgeving van het woningaanbod en de ingeschreven huurders en woningzoekenden.

Icoon 2.

Een eigen app-omgeving voor woningzoekenden waarin zij documentatie kunnen uploaden.

Icoon 3.

E-mailnotificatie bij nieuw woningaanbod dat voldoet aan de wensen van de woningzoekende.

Koppeling met software van derden

Mollie logo.

Koppeling met de Mollie Payments API om een betaling tijdens het inschrijfproces mogelijk te maken.

Pararius logo.

Koppeling met de Pararius Office API om actueel woningaanbd op te halen en op de website te plaatsen.

Het resultaat

Met de nieuwe website heeft StadHuis Breda het inschrijvingsproces volledig geautomatiseerd en hebben zij voortaan een helder overzicht van alle inschrijvingen. Door de automatisering van het sturen van e-mails met nieuw woningaanbod dat overeenkomt met de woonwensen van ingeschreven woningzoekenden wordt veel tijd bespaard en kan StadHuis Breda haar klanten beter bedienen.

"Vanaf het begin hadden we een heel duidelijk beeld van wat we wilden bereiken met onze nieuwe website! Toen we aan tafel zaten met Elise en Antheus van Codellic bleken de mogelijkheden eindeloos. Simpelweg omdat ze alles zelf bouwen! Samen hebben we ons grote project in fases opgedeeld en hebben we stap voor stap gebouwd aan onze eigen app en website. Bij iedere fase wordt er pro-actief meegedacht, helder gecommuniceerd en planningen worden altijd gehaald! Codellic is een hele fijne partij om je bedrijf naar een next level te tillen!"

Marianne Dhont
Marianne Dhont
StadHuisBreda

Wil jij ook innoveren?

Bel ons op

We zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 18:00 bereikbaar.

Stuur ons een e-mail

Je ontvangt binnen twee werkdagen een reactie.